Logo

Det grå guld - en sandhed med modifikationer?

[ Af Jytte Meier ]

For mit vedkommende er det sandhed!

Dette skyldes ikke mindst Ludmila Frolova’s utrolige opbakning, samt en fantastisk inspirerende undervisning.

For at starte med begyndelsen:

I år 2000 startede mit bekendtskab med Ludmila. Min mand deltog i et weekend kursus og fortalte med stor iver om sit kursus. Jeg blev nysgerrig og tænkte: ”Det må jeg høre noget mere om”.

Jeg tilmeldte mig uddannelsen som Practitioner (Grunduddannelse i NLP & Hypnose). Mit udgangspunkt var at bruge uddannelsen til personlig udvikling. Sagt med andre ord at slippe af med mange gamle begrænsende overbevisninger. Dette lykkedes til overmål. Helt tilbage til min tidligste barndom har jeg lidt af præstationsangst – været frygteligt genert og usikker. Jeg ville helst gemme mig lidt og for alt i verdenen ikke træde offentligt frem. Det kunne overhovedet ikke komme på tale, at jeg ville tage ordet i større forsamlinger - tænk al den opmærksomhed der ville være på min person…... Tankerne kørte i ring:” er jeg god nok – er min mening lige så god som andres – kunne der være noget af interesse i de ting, jeg så forfærdeligt gerne ville sige”?

Alle disse overvejelser resulterede i, at jeg tav stille. Det betød, at jeg blev mere utilfreds med mig selv, bebrejdede mig selv mere og mere, at jeg bare var så ”dum”. Mit humør var ikke just i top og som kronen på værket blev jeg mere eller mindre fyret fra mit job gennem 20 år. Et job som jeg i øvrigt kedede mig utroligt meget i – ingen udfordringer, intet nyt, kun den trivielle daglige rutine.

Dette blev starten til at mit liv foretog en fantastisk ændring. Med Ludmila’s inspirerende undervisning vendte alt på en tallerken. Der blev ryddet op i gamle begrænsende overbevisninger, min selvtillid fik et ordentligt kick opad, opad og opad. Jeg fik det bare så godt og humøret steg til ”store højder”.

Jeg blev nu pludseligt et meget positivt menneske i forhold til tidligere, hvor jeg var ”verdensmester” i negative betragtninger. Det fantastiske input vi alle fik i løbet af de 5 første moduler gjorde en verden til forskel. Jeg måtte lære mere. Oven i købet fik jeg mulighed for at være assistent på uddannelsen af de nye hold og det var utroligt givende at være vidne til den forandring andre mennesker også oplevede; præcist som min egen positive forandring.

Næste step var Hypnose/NLP Master Practitioner – uddannelsen.

Jeg havde hørt fra mange tidligere kursister, at det var bare en ubeskrivelig forandring, der ville ske her.” OK, er det muligt at få det endnu bedre? ” Om det er? Ja så absolut! Igen en virkelig inspirerende og kompetent undervisning. Det var bare så spændende. Her blev jeg klar over, at fremover ville jeg beskæftige mig med undervisning samt terapi, for på denne måde at gøre andre mennesker opmærksomme på, at det er aldrig for sent at få et endnu bedre liv - at blive opmærksom på alle de muligheder, der byder sig på vores vej - og bare gribe dem.

Ligeledes er jeg i dag fuldstændig ikke-ryger efter 40 år med cigaretter – at andre ryger generer mig ikke det mindste. Endvidere har jeg også opnået det vægttab, der var vigtigt for mig.

I dag holder jeg foredrag, underviser og giver terapi og det er bare så utroligt givende. Og så er jeg i gang med yderligere en overbygning på min uddannelse – nu som hypnosepsykoterapeut.

Sidst men ikke mindst, så underviser jeg nu selv på Instituttet samt er underviser i personlig udvikling i forskellige kommuner.

Hvor gammel jeg er? 62 år !

Morale: Det er aldrig for sent at starte en ny karriere.